Éljetek boldogul!

Szalagavatóra milyen keringőruhát válassz? 

A szalagavató a diákok és a család számára nagy büszkeség. Éppen ezért is fontos, hogy a fiatalok kívül-belül ragyogjanak ezen a napon. Ha jól érzed magad a ruhádban, ha elégedett vagy magaddal, az kihatással van az ünnepi eseményre is. Az ajtóm nyitva áll! „Fogom a kezed” ezen az úton is, és segítem kiválasztani azt a ruhát, amiben a lehető legszebb leszel. 

Gondoltad volna, hogy a szalagavató bálok tradíciója csaknem 200 éves múltra tekint vissza? A korabeli feljegyzések szerint az 1830-as években, Selmecbányán rendezték az első szalagavatót. Akkoriban még “valétálásnak” nevezték, ami a latin eredetű “Valete” szóból ered, ami annyit jelent, hogy “Éljetek boldogul!”. Alapvetően a szokások nem sokat változtak azóta sem. A szalag az iskolához tartozás, az identitás jelképe, melyet a végzős diákok szíve fölé, az elválás szimbolizálásaként tűznek fel. Ezzel párhuzamosan a gyerekkor lezárásának első mozzanata is.

A szalagavató elengedhetetlen része a klasszikus keringő, amelyhez elegáns keringőruha dukál.

?Fontos, hogy a ruhád minden oldalról, minden egyes kecses tánclépésnél tökéletes álljon rajtad. 

?A legjobb, ha a belső hangodra hallgatsz, miközben figyelembe veszed az én „pártatlan”, támogató észrevételeimet. 

?Ne azért válassz ruhát, mert tetszik például a csipkéje, a dekoltázsa! Egységben szemléld magad a tükörben! Azaz, figyelj az arányokra! 

?A testalkatodhoz választunk ruhát, ne mást másolj! 

? Türelmes, jóakaró segítőt is hozhatsz magaddal! 

?+1Jótanács: Abban a fehérneműben gyere próbára, amit majd a nagy napon is viselsz. (Ne húzz sportmelltartót vagy színes alsóneműt, mert az ronthatja az összeképet. Nekünk pedig az a célunk, hogy jó benyomásaid legyenek a ruháról és magadról is?)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük