Így válassz menyasszonyi ruhát

Kedves Menyasszony!

A menyasszonyi ruha kiválasztása sok fejtörést okozhat. Néha az elképzelések, és az adottságok nem teljesen találkoznak. Szeretnék néhány tanácsot adni Neked, hogy olyan menyasszonyi ruhát válassz végül magadnak, amiben magabiztosan, önfeledten tudod élevezni a Nagy napot.

Korábban írtam már egy bejegyzést arról, hogy mik azok apróságnak tűnő ámde hasznos részletek, amikre érdemes figyelmet fordítanod amikor ruhapróbára mész.

Ha még nem olvastad, kattints ide. Mostani bejegyzésemben pedig olyan tanácsokkal szeretnélek ellátni, amelyek konkrétan a választásnál lesznek segítségedre.

Júniusi kérdőíves kutatásunkból kiderült, hogy a válaszadó menyasszonyok 65%-a egy, maximum kettő szalonban tervez ruhát próbálni. Én is ezt tanácsolom, ugyanis ha túl sok szalonba mész ruhát próbálni, könnyen a bőség zavarába eshetsz, így a döntésed még nehezebb lesz.

MÉRET

Fontos, hogy a ruha a te alkatodhoz és alakodhoz passzoljon. Olyan nincsen, hogy „bármilyen ruhát rádszabnak”!

Alacsony menyasszonyok! Egy ruhából technikailag csak-csak fel lehet hajtani, akár 25-30 cm-t, de kérdés, hogy hogyan? Ne úgy nézd az összhatást, hogy egy dobogón állsz, mert hamis érzetet kelthet benned. A szoknya soha ne legyen szélesebb, mint amilyen „magas”. Bármennyire is tetszik a hatalmas szoknya – nem neked való – össze fog nyomni, még alacsonyabbnak tűnsz.

Plus size menyasszonyok: nem kell kétségbe esni! Ez a kifejezés nem jelenti azt, hogy számotokra nincs választék! Mint nemrég megtudtuk Palvin Barbi is plus size. (Itt elolvashatod az Elle magazin erről szóló cikkét)

KÉNYELEM

A kiválasztott ruha, legyen kényelmes – Neked. Lehet, hogy más ugyan abban a ruhában magabiztosan mozogna, mert gyakrabban visel elegáns ruhákat. De itt és most Te számítasz! Érezd jól magad a ruhában! Itt arra gondolok, hogy könnyedén tudj benne mozogni, ülni, lépcsőzni, autóba beszálni, mosdóba menni, stb.

STÍLUS

Bár egy új arcunkat mutathatjuk meg az esküvői ruhában, fontos, hogy a ruha fazonja, anyaga, díszítettsége a Te egyéniségedet, stílusodat tükrözze! Nem fogod jól érezni magad egy extrém kivágott ruhában, ha a mindennapokban sem így öltözöl. A menyasszonyi ruha különleges viselet, egyszeri és megismételhetetlen!

ÖSSZHANG

A frizura, a smink, az ékszer is a Te stílusod legyen, összhangban a ruhával.

Azt szoktam mondani menyasszonyi ruhapróbán: Nem mindegy,hogy mit mondanak amikor megdicsérnek! Milyen szép vagy! VAGY Milyen szép a ruhád!

A menyasszony, akkor ragyog a legszebben, ha olyan ruhát választott, amivel azonosulni tud! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük