Menyasszonyi kiegészítők KISOKOS

Kedves Menyasszony!

Mostani szösszenetem a menyasszonyi kiegészítőkről fog szólni. Korábbi blogbejegyzésemben néhány „alapszabályt” mutatok, hogy hogyan válassz menyasszonyi ruhát (ha még nem olvastad akkor klikk ide.)

Érdemes végigondolni, a menyasszonyi kiegészítők sorát. Fordíts gondos figyelmet az összhangra, fontos hogy az esküvői ruha és a választott kiegészítők összhangban legyenek és a Te stílusodat tükrözzék!

CIPŐ

Az első és legfontosabb, a cipő kiválasztása. Először azt érdemes végigondolnod, hogy elegáns magassarkú, vagy sportos, esetleg tornacipős stílus amit tervezel. Cipőt már a ruhapróbára is javasolt magaddal hoznod, lehetőleg olyan magasat, amilyet majd a nagy napon is tervezel viselni. Gondold át! Mi az a magasság, amit akár 10 órán keresztül is tudsz hordani, anélkül, hogy kellemetlen legyen. A cipő azért is fontos, mert más a testartásunk magas sarkú cipőben. Visszajelzéseitek alapján, többségben még mindig az elegáns, magassarkú cipőt részesítitek előnyben.

FÁTYOL

Fátyol vagy kalap? – Kérdeztem egy facebook posztban. A válasz egyértelmű volt, a fányolra szavaztatok 100%-ban.  A fátyol manapság már nem „kötelező” kiegészítője a menyasszony öltözékének, mégis sokan döntenek mellette. Ha bizonytalan vagy a fátylat illetően, akkor azt javaslom, hogy mindenképpen add meg az esélyt és próbáld fel a ruhát fátyollal is. 

TIARA

Mára viselése nem csak a nemesség kiváltsága, tiarát kapnak például a szépségkirálynők és a menyasszonyok is gyakran választják kiegészítőnek.  Úgy gondolom, a „kevesebb, néha több” elvén haladva, kevésbé díszített ruhához érdemes tiarát választanod kiegészítőként. Persze itt is vannak kivételek… ?

BOLERÓ

A boleró a menyasszonyi kiegészítők királya, amit minden menyasszonynak ajánlok.  Nyitott modellek esetén is vállakat fedő menyasszonyi ruhát viselhetsz a templomi szertartáson. Segítségével változatossá teheted a megjelenésedet, ezáltal különlegessé varázsolhatod az esküvői fotókat is. Hűvösebb napokon sem kell fáznod az esküvői ruhádban. A boleró kiválasztásánál ügyelj arra, hogy a hangsúly a menyasszonyi ruhán maradjon és passzoljon annak stílusához. 

STÓLA

A boleró kistestvére, dönts mellette, ha csak rövid időre kell eltakarnod a vállakat a templomi szertartás idejére. Válaszd bátran míderes (pánt nélküli) vagy pántos ruhákhoz is. Spagetti pántos ruhákhoz pedig kifejezetten a stólát javaslom. 

KISTÁSKA

Szükséges egy kistáska a menyasszonynak? Bizonyára te is végiggondoltad már mi az amire szükséged lehet; parfüm, rúzs, kistükör, papírzsebkendő, szőlőcukor, hullámcsat… és még sorolhatnánk a legszükségesebbeket! Bármennyire is praktikusnak tűnhet mindent magadnál tartani, mégis inkább azt ajánlom, hogy inkább bízd a koszorúslányokra az ilyen apróságokat! Miért is? Képzeld csak el: az egyik kezedben a menyasszonyicsokor, így inkább zavarna, mint segítene egy táska a másik kezedben.

KESZTYŰ

A szebbnél szebb menyasszonyi műkörmök térnyerése óta, úgy látom ritkábban választanak a menyasszonyok kesztyűt kiegészítőként. Ha mégis a kesztyű mellett döntesz, érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat: “Egy vékony karú ara megjelenését csodásan kiegészítheti egy felkarkesztyű, amolyan Audrey Hepburn stílusban. Picit erősebb alkathoz jobban passzol az alkarkesztyű, vagy a csuklókesztyű. Ha a ruhának van pántja, mindenképp rövid kesztyűt válasszatok, az igazán hosszú szárú kesztyűk a pánt nélküli ruhákhoz passzolnak igazán.”

HARISNYAKÖTŐ

„A harisnyakötő legyen csupa-csupa csipke, és erősen ajánlott a kék, mert a kék az örök hűség jelképe. Ráadásul praktikus okai is vannak, mert így rögtön megvan a valami kék, és a combfixet is ki lehet pipálni.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük